Kesällä 2017 “Monaco” sai rutiininomaisesti paljon

Tämä oli Leonard Jardimin valmennuksen uran huippu. Ennen tätä hänestä tuli Kreikan mestari ja tämän maan cupin voittaja kaudella 2012/13, mutta tuolloin olympiakossoilla, jonka kanssa portugalilaiset työskentelivät, ei ehdottomasti ollut vakavaa kilpailua kotimaisessa jalkapalloliitossa.

Miksi hajautettiin “Monaco” ja JardimPhoto: Getty Images

Se oli odottamattoman mestaruuden ansiosta (se oli vitsi, että Monaco voitti mestaruuden, PSG: n yli kahdeksan pistettä ja 20: n maalin eron paremmin kuin pariisilaiset, joissa Qatarin omistajat eivät säästy sijoittamaan kymmeniä miljoonia euroja) Euroopassa. Sittemmin hänen nimensä nousi esiin nopeasti nimitettäessä yksi parhaista klubeista. Erityisesti he puhuivat Interistä, Barcelonasta, Arsenalista, Chelseasta …

Lopussa

Kesällä 2017 “Monaco” sai rutiininomaisesti paljon siirtomarkkinoilla. Benjamin Mendi, Bernardo Silva, Tieme Bakayoko ja tietysti Kilian Mbappa myytiin huomattavasti rahaa. Vastaavasti klubi yritti allekirjoittaa pelaajia, jotka voisivat korvata entiset johtajat kivuttomasti, mutta Zhardim ja Monaco eivät kyenneet taistelemaan mestaruuden puolesta uudella valinnalla.

Vuoden 2017/18 mestaruuden tulosten jälkeen Monaco otti toisen sijan, joka näytti olevan erä kaikkiin liigan 1 joukkueisiin, lukuun ottamatta PSG: ää, jolla on kaikki mestaruuden juhlia kaudesta toiseen.

Pariisin taistelu on tehtävä, joka on suoraan vaikea, mutta Monacon johdolla päätettiin, että toinen ja kolmas paikka ovat hyvä indikaattori joukkueelle. Tärkeintä on päästä Mestarien liigaan, ja myös Monegasquesin leirissä joka kausi paljastaa eurooppalaisten jalkapallon uusien “tähtien” lahjojen, joiden siirtoja klubi säännöllisesti tekee rahoista. Niinpä kesällä 2018 Fabinho ja Lemar jättivät Monacoon. Jälleen kerran Monegasques näytti yrittäneen työskennellä tehokkaasti siirtomarkkinoilla, hankkimalla erityisesti Golovinia, Henriksia, Jebbelia, Chadliä, Peleä ja muita, mutta uuden mestaruuden alku oli upea.